Dagmara Karnas - Taalent Language School

WIE

DRS. DAGMARA KARNAS

  • Linguïste
  • Didacticus
  • Eerstegraads bevoegd
  • 20+ jaar ervaring als docent Nederlands, Engels en Pools

Specialist in:

  • Toegepaste taalkunde
  • Didactiek van het onderwijzen van vreemde talen
  • Meertaligheid bij kinderen en volwassenen
  • Cognitieve processen bij het leren en verwerven van talen
Dagmara Karnas - Taalent Language School
Dagmara Karnas - Taalent Language School

Dagmara

Taalent Language School heb ik in 2015 opgericht, echter mijn onderwijscarrière begon veel eerder. Ik geef al meer dan 22 jaar les, ben eerstegraads bevoegd en heb vóór Taalent op alle mogelijke onderwijsniveaus Engels gegeven. En zelfs vroeger, aan het begin van de jaren 90, hielp ik leraren uit Groot-Brittannië les te geven op één van de eerste taalscholen in Polen. Het was voor mij al sinds kinds af aan klaarblijkelijk dat ik een lerares ga worden. Al mijn vriendiennetjes van toen wisten dat met Dagmara afspreken, school spelen betekende. En als ze het beu waren, had ik mijn poppen nog om de leerlingen rol te vervullen 😉

Verder in mijn leven leerde ik ook dat mijn onderwijsinstinct een duidelijke richting had – vreemde talen, mijn tweede liefde. Aangezien ik tussen de twee passies niet kon kiezen, was ik van mijzelf genoodzaakt om twee studierichtingen tegelijkertijd te volgen: linguistiek (taalwetenschap) met didactiek van de vreemde talen aan de Adam Mickiewicz Universiteit in Poznań en pedagogiek aan de Universiteit van Szczecin. Ik ben dus een specialist in onder andere toegepaste taalkunde, didactiek van het onderwijzen van vreemde talen en in meertaligheid bij kinderen en volwassenen. Ik heb nog meer “up my sleeve” maar om uw veel leestijd te besparen kan ik het in een simpele zin samenvatten: ik weet echt hoe het moet 😉

Ik geef les aan particulere en zakelijke cursisten en ik leid ook docenten op. Zo weet ik dat ik via anderen mijn vleugels kan spreiden en indirect meer mensen kan helpen. U begrijpt dus dat mijn hele leven om mijn passie draait. Sinds Taalent er is, heb ik geen enkele dag gewerkt. Het is niet ‘mijn eigen zaak’. Het is een vervulling van mijn roeping.

Vraagt u zich af of ik ooit iets andes wilde gaan doen? Hoe kon ik? Het is het meest dankbaar ‘werk’, het geeft de meeste voldoening. Hiermee blijf ik trouw aan mezelf, aan mijn missie.

Omdat ik met mensen werk die oog in oog met hun eigen barrières en belemmeringen komen te staan (wat onontkoombaar is als je aan zoiets uitdagends als een nieuwe taal begint), omdat we samen, hand in hand, hun drempels overwinnen, omdat ik hun zelfvertrouwen help te herstellen, hem zich veilig en welkom in Nederland laat voelen, vergeet ik soms dat het in de eerste instantie … gewoon… om de grammatica ging.